Nieuws

BTW: BCF; Klankbordgroep warmtetransitie

Geplaatst: 16 mei 2022
Kenmerk: 2022.44172

BTW: BCF; Klankbordgroep warmtetransitie

In dit themabericht informeren wij u over de fiscale aspecten van het instellen van een klankbordgroep.

De gemeente is actief met de warmtetransitie. De gemeente wil de burgers graag betrekken bij de warmtetransitie en een onafhankelijke klankbordgroep . Deze klankbordgroep functioneert straks als een adviesorgaan voor de gemeente op het gebied van de warmtetransitie De gemeente huurt een projectleider in die een klankbordgroep gaat oprichten en een communicatieplan opstellen waarin wordt aangegeven hoe de werkzaamheden en adviezen van de klankbordgroep bekendheid wordt geven via een nieuwsbrief, de website van de gemeente, lokale kranten en via sociale media.

De klankbordgroep zorgt ervoor dat: Inwoners en gemeente de komende decennia goed in overleg met elkaar blijven. De klankbordgroep bestaat uit leden die ook allemaal inwoners zijn van de gemeente. Inwoners worden betrokken. De kennis, expertise en inzichten van inwoners worden ingezet in een klankbordgroep die zich uitspreekt. De ontwikkelingen worden, gemeente breed, getoetst. De klankbordgroep denkt mee en brengt adviezen uit over de gemeentelijke aanpak. Er is er sprake van een vorm van toetsing op de ontwikkelingen van de warmtetransitie in de gemeente. Er aandacht is voor innovaties. De klankbordgroep zal technische ontwikkelingen bijhouden waardoor meegedacht wordt over vernieuwingen en innovatieve mogelijkheden. Er een antennefunctie is. Door het ophalen wat leeft onder inwoners hoort de gemeente vanuit de klankbordgroep wensen maar ook zorgen van inwoners. De warmtetransitie in de gemeente versnelt. De klankbordgroep spreekt zich uit waardoor (bij)sturing op basis van haar adviezen mogelijk is. Er kan zo makkelijker een versnelling van de transitie optreden.

De klankbordgroep krijgt een jaarlijks budget van in totaal € 7.000,- voor het houden van vergaderingen, werkbezoeken, verkenningen en onderzoeken.

Uitwerking fiscale aspecten

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.