Nieuws

BCF: Verkeersveiligheid: Projecten inzake verkeersveiligheid

Geplaatst: 18 maart 2022
Kenmerk: 2022.43421

BCF: Verkeersveiligheid: Projecten inzake verkeersveiligheid

In dit themabericht informeren wij u over de fiscale aspecten van projecten inzake de verkeersveiligheid.

Veel gemeenten willen de verkeersveiligheid van kinderen uit de gemeente bevorderen. Bij schoolgebouwen worden voorzieningen getroffen om de verkeersveiligheid van kinderen te vergroten. Daarnaast verstrekken gemeenten lespaketten met materialenkist waaronder een projectboek aan scholen en huren gemeenten verkeerskundigen in om leerkrachten op de basisschool te scholen en op scholen en locaties aan kinderen en de ouders voorlichting te geven over het verkeer en de gevaren van het verkeer.

Voor zover verkeersvoorzieningen worden getroffen in het openbaar gebied van de gemeente kan de gemeente de btw op de kosten compenseren bij het BTW-compensatiefonds.

De gemeente kan de btw op de kosten van het organiseren van de verkeersprojecten compenseren bij het BTW-compensatiefonds. De btw op de kosten van het lespakket en de btw op de inhuur van de verkeersdeskundigen kan de gemeente volgens sommige eenheden van de Belastingdienst niet compenseren bij het BTW-compensatiefonds. De gemeente heeft goederen en diensten verstrekt aan één of meer individuele derden. Daarnaast worden het lespakket en de verkeerskundigen ingezet voor een btw-vrije ondernemersactiviteit die bestaat uit het verzorgen van onderwijs.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.