Nieuws

SPUK: Aandachtspunten SPUK Sport

Geplaatst: 18 februari 2021
Kenmerk: 2021.35243

SPUK: Aandachtspunten SPUK Sport

In dit nieuwsbericht informeren wij u over enige aandachtspunten met betrekking tot de SPUK Sport.

1. Gemeentelijk mengpercentage

Tot 1 maart 2021 kunnen gemeenten de SPUK Sport aanvragen voor het jaar 2021. Door de uitbreiding van de btw-sportvrijstelling is het kostprijsverhogende onderdeel van het gemeentelijke mengpercentage bij veel gemeenten gestegen. Dit financiële nadeel wordt gecompenseerd via de SPUK-sport. De gemeente moet niet het daadwerkelijke btw-nadeel claimen. De SPUK Sport subsidieert kosten. De gemeente moet de achterliggende kosten inclusief btw meenemen in de SPUK-aanvraag. Kortom, het btw-nadeel inzake het gemeentelijke mengpercentage moet worden omgerekend in kosten.

2. Denksporten

In zijn brief van 31 augustus 2020 bevestigt de Staatssecretaris van Financiën dat denksporten geen sport zijn in de zin van de btw en dat de btw-sportvrijstelling niet geldt voor denksporten. Op basis van een goedkeuring kan de btw-sportvrijstelling tot 1 januari 2022 worden toegepast op denksporten. De kosten ter zake van denksporten kunnen volgens Taxnavigator worden meegenomen in de SPUK-aanvraag over het jaar 2021 of in een BOSA-aanvraag in 2021. Denk aan een specifieke ruimte in een MFA die is ingericht voor bridge, kaarten, schaken, dammen en andere denksporten. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.