Nieuws

Ontwikkelingen BTW-compensatiefonds

Geplaatst: 21 januari 2021
Kenmerk: 2021.34145

Ontwikkelingen BTW-compensatiefonds

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de laatste ontwikkelingen inzake het BTW-compensatiefonds.

Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordeelt dat gemeente X is gebonden aan de afspraak met de Belastingdienst over de het recht op compensabele van btw met betrekking tot de btw op kosten re-integratie. Voor raadplegen uitspraak gerechtshof Arnhem-Leeuwarden d.d. 5 januari 2021, nr. 19/01696 t/m 19/01699. Klik hier

Gemeenten zijn bezig met de voorbereiding van de declaratie bij het BTW-compensatiefonds. Wij adviseren gemeenten om een inventarisatie te maken van de btw die niet wordt gedeclareerd. De ervaring leert dat gemeente onterecht ter zake van bepaalde producten geen btw claimen. Wij hebben een aantal zaken voor u uitgewerkt:

  • De btw op de kosten van beleid kan de gemeente claimen bij het BTW-compensatiefonds. Denk hierbij aan kosten van onderzoek naar onderwijshuisvesting, begraafplaatsen, maatschappelijk vastgoed.
  • De btw op kosten van voorbereiding van de beleidsbeslissing inzake projecten kunnen worden gecompenseerd bij het BTW-compensatiefonds. Denk hier aan onderzoeken die worden gedaan om de gemeenteraad te ondersteunen bij de beleidsbeslissing.
  • De gemeente saneert een ernstige vervuiling in verband met de openbare orde en veiligheid zoals het opruimen van vervuiling in verband met de productie van drugs.

Voor verder lezen. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.