Nieuws

LB: Verlenging maatregel lage WW-premie bij meer dan 30% overwerk

Geplaatst: 26 juli 2021
Kenmerk: 2021.38933

LB: Verlenging maatregel lage WW-premie bij meer dan 30% overwerk

De 30%-herzieningsmaatregel uit het Besluit Wfsv wordt ook in 2021 niet toegepast.

Sinds 1 januari 2020 betalen werkgevers een lage WW-premie voor vaste contracten en een hoge WW-premie voor flexibele contracten. Met de 30%-herziening wordt beoogd te voorkomen dat werknemers met een vast contract toch flexibel worden ingezet. De hoge WW-premie moet worden voldaan als werknemers meer dan 30% overwerken. De 30% herzieningsmaatregel kan leiden tot een ongewenste stijging van de werkgeverslasten in sectoren waar door de coronacrisis veel extra wordt overgewerkt. De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom besloten om de 30%-herzieningsmaatregel ook in 2021 niet toe te passen.

Documenten en publicaties

  • Besluit van 13 juli 2021 tot wijziging van het Besluit Wfsv om in verband met de bijzondere omstandigheden als gevolg van covid-19 tijdelijk de AWf-premie in 2021 niet te herzien bij overwerk. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.