Nieuws

BTW: Verslag theatervoorstelling door blindentolk belast tegen 21% btw

Geplaatst: 26 juli 2021
Kenmerk: 2021.38997

BTW: Verslag theatervoorstelling door blindentolk belast tegen 21% btw

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het standpunt van de Belastingdienst inzake de werkzaamheden van een blindentolk bij een theatervoorstelling.

Verslag theatervoorstelling door blindentolk belast tegen 21% btw

19-07-2021

Het verslag van een theatervoorstelling door een blindentolk is belast tegen 21% btw.

Bij zo'n verslag vertelt een blindentolk aan blinden en slechtzienden die bij een theatervoorstelling aanwezig zijn wat er op het podium gebeurt. De blinden en slechtzienden horen dan tijdens de stiltes in de voorstelling door een draadloze koptelefoon beschrijvingen van het decor, van de kostuums en van alle handelingen en emoties op het podium.

Een optreden van een uitvoerend kunstenaar valt onder het btw-tarief van 9%. Het doen van een verslag van een theatervoorstelling is echter geen optreden. De werkzaamheden van een blindentolk zijn daarom belast tegen 21% btw.

Documenten en publicaties

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.