Nieuws

LB: Kamerbrief beantwoording Kamervragen over nabetalingen pensioen ABP

Geplaatst: 06 juli 2021
Kenmerk: 2021.38693

LB: Kamerbrief beantwoording Kamervragen over nabetalingen pensioen ABP

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het antwoord op Kamervragen inzake nabetalingen pensioen door ABP.

Staatssecretaris Vijlbrief stuurt antwoorden op vragen over het bericht "Duizenden euro's schade bij gepensioneerden door nabetaling pensioen" naar de Tweede Kamer.

De staatssecretaris van Financiën heeft Kamervragen beantwoord over nabetalingen van pensioen door het ABP. In de beantwoording bericht de staatssecretaris dat door de nabetaling het inkomen van de gepensioneerde stijgt en dat dit invloed heeft op de ingehouden loonheffingen en mogelijk op inkomensafhankelijke regelingen. De staatssecretaris wijst de middelingsregeling voor de inkomstenbelasting om de effecten te beperken en op de mogelijkheid van een betalingsregeling als er toeslagen worden teruggevorderd.

Documenten en publicaties

  • Brief van 2 juli 2021, nr. 2021-0000117202, Antwoord op Kamervragen nr. 2021Z09101. Klik hier
  • Aanbiedingsbrief. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.