Nieuws

ENB: Walstroominstallaties

Geplaatst: 20 juli 2021
Kenmerk: 2021.38861

ENB: Walstroominstallaties

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het verlaagd tarief in de energiebelasting voor elektriciteit die wordt geleverd aan walstroominstallaties.

Met ingang van 1 oktober 2021 geldt een verlaagd tarief in de energiebelasting voor elektriciteit die wordt geleverd aan walstroominstallaties.

Deze onderdelen wijzigen de Wet belastingen op milieugrondslag (Wbm) waarmee er een verlaagd tarief in de energiebelasting wordt geïntroduceerd voor elektriciteit geleverd aan walstroominstallaties. Inwerkingtreding van deze onderdelen geschiedt bij koninklijk besluit omdat voor het verlaagd tarief een derogatie van de Richtlijn Energiebelastingen verkregen moest worden. Deze derogatie is op 7 juni 2021 verleend en geldt van 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2027.

Documenten en publicaties

  • Voor raadplegen publicatie in Staatsblad. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.