Nieuws

BTW: Standpunt Staatssecretaris van Financiën inzake bouwrechten (ruimte voor ruimte)

Geplaatst: 01 januari 2021
Kenmerk: 2021.33707

BTW: Standpunt Staatssecretaris van Financiën inzake bouwrechten (ruimte voor ruimte)

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het standpunt van de Staatssecretaris van Financiën inzake de verkoop en levering van bouwtitels in het kader van de zogenoemde 'ruimte voor ruimte' regeling.

In onderdeel 2.2.2 ‘Het publiekrechtelijke lichaam als ondernemer’ van het Besluit ‘Omzetbelasting. Omzetbelasting en compensatie van omzetbelasting bij publiekrechtelijke lichamen’ van 24 december 2020, nr. 2020-249875, neemt de Staatssecretaris van Financiën het standpunt in dat een publiekrechtelijk lichaam zoals een gemeente als btw-ondernemer handelt als de gemeente bouwrechten (ook wel bouwtitels genoemd) verkoopt en levert in het kader van de zogenoemde ‘ruimte voor ruimte’ regeling.

Documenten en publicaties

  • Voor raadplegen Besluit ‘Omzetbelasting. Omzetbelasting en compensatie van omzetbelasting bij publiekrechtelijke lichamen’ van 24 december 2020, nr. 2020-249875. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.