Nieuws

BTW: Geen verlaagd btw-tarief voor online sportplatform

Geplaatst: 04 september 2021
Kenmerk: 2021.39983

BTW: Geen verlaagd btw-tarief voor online sportplatform

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de uitspraak van rechtbank Den Haag inzake de exploitatie van een sportplatform.

In zijn uitspraak van 29 juni 2021, nr. AWB 20/5038, oordeelt Rechtbank Den Haag dat het tegen vergoeding de gelegenheid geven om via een zogenoemd virtueel platform (het sportplatform) gebruik te maken van workout- en instructievideo’s. Het sportplatform biedt daarnaast toegang tot blogs en video’s met recepten en tips voor een gezonde levensstijl. De sporters sluiten een abonnement af bij de exploitant. Voor de abonnees wordt een op maat gemaakt sportschema opgesteld. De abonnees volgen het programma online en verrichten de trainingen thuis of op een andere door hen gekozen locatie. De exploitant beschikt niet over een sportaccommodatie die de abonnees kunnen gebruiken. De rechtbank oordeelt dat het algemene tarief van toepassing is. Het verlaagde tarief geldt volgens de rechtbank als door de exploitant daadwerkelijk een fysieke accommodatie beschikbaar wordt gesteld. Op die diensten van de exploitant van het virtueel platform is het verlaagde tarief volgens Rechtbank Den Haag niet van toepassing.

Documenten en publicaties

  • Uitspraak Rechtbank Den Haag, d.d. 29 juni 2021, nr. AWB 20/5038. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.