Nieuws

BTW: Poppodia: digitale evenementen

Geplaatst: 11 februari 2021
Kenmerk: 2021.35026

BTW: Poppodia: digitale evenementen

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de Antwoorden van de Staatssecretaris van Financiën op Kamervragen betreffende digitale evenementen van poppodia.

Een aantal gemeente exploiteren zogenoemde poppodia. Volgens staatssecretaris Vijlbrief kan het lage btw-tarief van 9% niet gaan gelden voor digitale evenementen van poppodia. Doorgaans zijn tickets voor activiteiten en evenementen van poppodia belast met 9% btw. Voor digitale evenementen geldt een tarief van 21%. De staatssecretaris licht toe waarom digitale popevenementen belast zijn met 21% en fysieke evenementen met 9%.

Documenten en publicaties

  • Antwoorden op Kamervragen over een verlaagd btw-tarief voor digitale popevenementen, d.d. 10 februari 2021, nr. 2021-0000023774. Klik hier
  • Aanbiedingsbrief Antwoorden op Kamervragen. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.