Nieuws

BCF: Pro Rail

Geplaatst: 19 januari 2021
Kenmerk: 2021.34116

BCF: Pro Rail

In dit themabericht informeren wij u over een lezersvraag die aan Taxnavigator is gesteld met betrekking tot het recht op compensatie van btw inzake facturen met btw die door Pro Rail zijn uitgereikt aan gemeenten.

In de gemeente gaat Pro Rail een aantal spoorwegovergangen in verband met de veiligheid renoveren en vernieuwen. De gemeente wil een extra oversteekplaats voor fietsers en betaalt daarvoor een financiële bijdrage aan Pro Rail. De gemeente ontvangt van Pro Rail een factuur met btw. Volgens Taxnavigator kan de gemeente de btw op de factuur van Pro Rail compenseren bij het BTW-compensatiefonds. De gemeente investeert in het algemeen belang en de verkeersveiligheid.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.