Nieuws

BCF: Polsbandjes in verband met bezoek aan horecagelegenheden

Geplaatst: 09 oktober 2021
Kenmerk: 2021.40260

BCF: Polsbandjes in verband met bezoek aan horecagelegenheden

In dit themabericht informeren wij u over de BCF-aspecten van het gratis verstrekken van polsbandjes aan bezoekers van horecagelegenheden.

De gemeente heeft een systeem met polsbandjes opgezet om het werk van horecamedewerkers en horecawerkgevers te verlichten. Voor de gemeente wordt de controle van horecabezoekers vergemakkelijkt. De gemeente verstrekt op vertoon van een horecatoegangsbewijs (QR-code) en identiteitsbewijs een polsbandje. Met het polsbandje hoeven de bezoekers maar één keer hun coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs te laten zien en krijgen zij op één avond toegang tot meerdere horecagelegenheden. Door het verstrekken van polsbandjes wordt zoveel als mogelijk voorkomen dat rijen met wachtenden ontstaan voor horecagelegenheden. De gemeente maakt kosten met btw. Kan de gemeente de btw op de kosten compenseren bij het BTW-compensatiefonds.

Voor meer informatie: Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.