Nieuws

OVB: Verlaagd tarief overdrachtsbelasting starters

Geplaatst: 31 oktober 2020
Kenmerk: 2020.32509

OVB: Verlaagd tarief overdrachtsbelasting starters

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de Nota van Wijziging in wetsvoorstel nr. 35.576 betreffende wijziging van de Wet op belastingen van rechtsverkeer (Wet differentiatie overdrachtsbelasting)

Artikel 15a WBR wordt aangevuld met regels over de schriftelijke verklaring die moet worden afgelegd indien het belastingtarief van 2% of de startersvrijstelling wordt toegepast. Deze verklaring kan in het bijzijn van de notaris worden ondertekend op de dag dat de overdracht van de woning plaatsvindt.

Voor de schriftelijke verklaring kan een door de inspecteur ter beschikking gesteld standaardformulier worden gebruikt. De standaardformulieren zullen beschikbaar worden gesteld op de website van de Belastingdienst en daarvan gedownload kunnen worden.

Voor raadplegen Nota van Wijziging. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.