Nieuws

Samenwerken en detacheren zonder BTW

Geplaatst: 10 maart 2020
Kenmerk: 2020.05269

Samenwerken en detacheren zonder BTW

Cursus Samenwerken en detacheren zonder BTW

Op 25 maart 2020 verzorgen wij de cursus Samenwerken en detacheren zonder btw. Hoe werkt de doorbelasting van kosten en hoe kunt u btw-voordelen behalen? Hoe voorkomt u dat btw een grote kostenpost wordt bij het samenwerken en het detacheren van personeel? Hoe werkt de btw-koepelvrijstelling en wat zijn recente ontwikkelingen op dit gebied? Op welke manier kan personeel btw-vrij worden gedetacheerd? Wat zijn de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de btw-koepelvrijstelling?

Programma

  • Hoe werkt het doorbelasten van kosten en hoe kunnen ter zake btw-voordelen worden gerealiseerd, c.q. kosten van btw worden vermeden.
  • Hoe werkt de btw-koepelvrijstelling en wat zijn de recente ontwikkelingen met betrekking tot de btw-koepelvrijstelling.
  • Wat wordt verstaan onder de kostenverdelingsovereenkomst, wat zijn de voorwaarden en wanneer kan het leerstuk ‘kosten voor gemene rekening’ worden toegepast.
  • Welke btw-aspecten spelen bij de samenwerking via een centrumgemeente.
  • Wat houdt funding in en wanneer kan het leerstuk worden toegepast.
  • Welke btw-aspecten spelen bij een zogenoemde ambtelijke fusie.
  • Overzicht van de mogelijkheden om btw-vrij personeel te detacheren met praktische tips.

Voor meer informatie over de cursus 'Samenwerken en detacheren zonder btw': klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.