Nieuws

BTW: Antwoord op Kamervragen inzake btw-aspecten van het verzorgen van onderwijs.

Geplaatst: 15 september 2020
Kenmerk: 2020.31557

BTW: Antwoord op Kamervragen inzake btw-aspecten van het verzorgen van onderwijs.

Bericht 15 september 2020: Berichtnummer: Taxnavigator 2020.529

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het antwoord op Kamervragen inzake de btw-aspecten van het verzorgen van onderwijs.

Staatssecretaris Vijlbrief heeft antwoord gegeven op Kamervragen over verschillende btw-tarieven op verschillende vormen van educatie.

  • De btw-onderwijsvrijstelling geldt voor onder andere het wettelijk geregeld onderwijs en onderwijs in muziek, dans, drama en beeldende vorming aan personen jonger dan 21 jaar.
  • Het geven van muziekles aan personen van 21 jaar en ouder is belast naar het algemene btw-tarief van 21%.
  • Sportlessen kunnen volgens Staatssecretaris Vijlbrief onder een btw-vrijstelling, het verlaagde btw-tarief van 9% of het algemene btw-tarief van 21% vallen. Van belang is of de ondernemer die de sportles verzorgt het recht verleent gebruik te maken van de sportaccommodatie én of deze ondernemer wel of niet winst beoogt.
  • De staatssecretaris merkt op dat een autorijles voor het rijbewijs-B is belast naar het algemene btw-tarief.

Voor raadplegen antwoorden op Kamervragen over een verschillend btw-tarief op verschillende vormen van educatie d.d. 14 september 2020. nr, 2020-0000169104. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.