Nieuws

BCF: BTW: Vpb: LB: ombuigings- en Intensiveringslijst van het Ministerie van Financiën

Geplaatst: 23 september 2020
Kenmerk: 2020.31726

BCF: BTW: Vpb: LB: ombuigings- en Intensiveringslijst van het Ministerie van Financiën

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de Ombuigings- en Intensiveringslijst van het Ministerie van Financiën.

Ter voorbereiding op de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 publiceert het ministerie van Financiën de Ombuigings- en Intensiveringslijst. Op de ombuigingslijst zijn ook fiscale maatregelen opgenomen.

BCF afschaffen
Het BTW-compensatiefonds kan worden afgeschaft. Daartoe zou de Wet op het BCF moeten worden ingetrokken. De middelen in het BTW-compensatiefonds worden overgeheveld naar het gemeentefonds en het provinciefonds. Zowel bij het Rijk als bij gemeenten en provincies levert dit een besparing op, te weten op de administratieve lasten. Deze besparing wordt als ombuiging ingeboekt. Hierbij wordt gerekend met (gemiddeld) 0,2 FTE per gemeente en provincie en vier medewerkers bij het Rijk. Hierdoor wordt het interessanter om in te besteden in plaats van uit te besteden. Het afschaffen van het BCF past in de trend waarbij beleid en uitvoering dichter bij elkaar komen te staan en overheden meer inbesteden.

Voor raadplegen Ombuigings- en Intensiveringslijst van het Ministerie van Financiën. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.