Nieuws

Sociaal Domein: Aanneming van werk of detacheren

Geplaatst: 14 maart 2020
Kenmerk: 2020.02964

Sociaal Domein: Aanneming van werk of detacheren

In het Sociaal Domein speelt nog steeds een aantal btw-vragen. Met name de vraag of sprake is van detacheren van personeel of van de aanneming van werk bij wijkteams is een vraag die regelmatig aan de orde komt. Het verzorgen van werkzaamheden kan zijn vrijgesteld van heffing van btw terwijl het uitlenen c.q. detacheren van personeel doorgaans is belast met btw. Omdat de btw veelal niet kan worden gecompenseerd bij het BTW-compensatiefonds streven partijen naar het btw-vrij aannemen van werk.

In het themabericht 'detacheren of aannemen van werk' treft u een nadere uitwerking aan van de fiscaaltechnische aspecten. Wanneer is fiscaaltechnisch sprake van detacheren en wanneer is fiscaaltechnisch sprake van het aannemen van werk. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.