Nieuws

Belastingbesparing zonnepanelen

Geplaatst: 24 september 2019
Kenmerk: 2019.21447

Belastingbesparing zonnepanelen

Met veel belangstelling volgen wij de procedures van particulieren over het recht op aftrek van btw inzake de aanschaf van zonnepanelen. De belastingrechters verlenen particulieren recht op teruggaaf van btw op de kosten van de aanschaf van zonnepanelen. De particulieren krijgen ook de btw terug op een deel van de bouwkosten van het dak, de woning en zelfs de btw-bouwgrond.

Gemeenten plaatsen zonnepanelen op nieuwe gebouwen zoals scholen en multifunctionele accommodaties. Volgens Taxnavigator hebben gemeenten ook recht op teruggaaf van een deel van de btw op de bouwkosten van het gebouw en de btw-bouwgrond. Neemt uw gemeente voldoende btw in aftrek op de btw-aangifte in verband met de plaatsing van zonnepanelen?

Het bovenstaande geldt bijvoorbeeld ook voor de sportvereniging die een nieuwe kantine bouwt. Of het schoolbestuur dat een nieuw schoolgebouw bouwt.


Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.