Nieuws

Lezersvraag SPUK

Geplaatst: 29 januari 2019
Kenmerk: 2019.05130

Lezersvraag SPUK

Vraag: De gemeente heeft in 2018 de kosten van de alarminstallatie voor 2019 betaald. Moet de gemeente deze btw op de aangifte in aftrek nemen of claimen bij SPUK.

Antwoord: De gemeente heeft bedragen vooruitbetaald voor de alarminstallatie van de gemeentelijke sportaccommodaties. De kosten hebben betrekking op 2019 en zijn betaald in 2018. Omdat een abonnement op een alarminstallatie kwalificeert als een dienst en niet als een levering kan de gemeente de btw op de kosten niet claimen op de btw-aangifte over het vierde kwartaal 2018 of december 2018. De gemeente moet de kosten claimen bij SPUK.

Heeft de gemeente sport- en spelmateriaal aangeschaft in 2018 en op voorraad gelegd. Dan kan de gemeente op grond van de overgangsregeling de btw op de kosten op de btw-aangifte in aftrek nemen.

Op 13 februari 2019 en op 20 maart 2019 verzorgen wij de cursus Sport en btw. In deze cursus behandelen wij de fiscale aspecten van de verschillende exploitatiemodellen. Daarnaast menen wij met u de SPUK en BOSA. Aansluitend gaan wij in op de exploitatiemodellen waarmee het btw-voordeel blijft behouden. U gaat met uitgebreide sheets en complete fiscale adviezen naar huis. Voor meer informatie: klik hier


Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.