Nieuws

Bouwstenen beter belastingstelsel

Geplaatst: 02 november 2019
Kenmerk: 2019.22231

Bouwstenen beter belastingstelsel

In zijn antwoord op Kamervragen van het Kamerlid Baudet (FVD) inzake het vereenvoudigen van het belastingstelsel antwoord de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mede namens de Staatssecretaris van Financiën dat de bouwstenen voor een beter belastingstelsel naar verwachting begin 2020 worden opgeleverd.

Het Kabinet bevestigt dat het huidige stelsel van belastingen, premies, toeslagen en uitkeringen ingewikkeld is. Het is echter erg lastig om regelingen af te schaffen en/of samen te voegen. Om tot een vereenvoudiging van het toeslagenstelsel te kopen loopt op dit moment een Interdepartementaal Beleidsonderzoek (IBO) naar de mogelijkheden om het stelsel van toeslagen te vereenvoudigen.

Voor raadplegen antwoord op Kamervragen d.d. 16 oktober 2019, nr. 2019-0000145671. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.