Nieuws

Voortgang dossier ‘btw en re-integratie’

Geplaatst: 24 februari 2018
Kenmerk: 2018.03699

Voortgang dossier ‘btw en re-integratie’

Een aantal gemeenten heeft naar aanleiding van de uitspraak van Rechtbank Den Haag van 24 november 2017, AWB 16/6556, om een nieuwe beschikking BTW-compensatiefonds 2012 gevraagd. Immers het jaar 2012 is verjaard. De Belastingdienst houdt de bezwaren niet aan en verzoekt de gemeenten om nader te motiveren met cijfers. 

Veel gemeenten hebben ter behoud van rechten in afwachting van de procedure om een nieuwe beschikking BTW-compensatiefonds 2012 gevraagd. De Belastingdienst heeft de desbetreffende gemeenten verzocht om op korte termijn een financiële onderbouwing te geven met een nadere motivering waarom een nieuwe beschikking 2012 zou moeten worden afgegeven. 

Wij vinden het erg jammer dat de Belastingdienst de verzoeken niet aanhoudt in afwachting van de uitkomst van de lopende procedure. Dat bespaart de gemeenten en de Belastingdienst veel ambtelijke kosten en lijkt niet meer dan redelijk. Het kan gemeenten toch niet worden verweten dat zij hun rechten willen veilig stellen.

Een aantal abonnees op de fiscale kennisbank Taxnavigator heeft de redactie de brieven van de Belastingdienst toegestuurd. Wij hebben voor onze abonnees op de fiscale kennisbank een concept reactie opgesteld. Mochten abonnees ook willen gaan procederen dan werken wij ook de verschillende processtukken uit. Uiteraard kunt u die dan ook kosteloos downloaden als u een abonnement op Taxnavigator hebt afgesloten.  

Voor downloaden van concept reactie inzake btw en re-integratie: klik hier  

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator.