Nieuws

Cursus 'Samenwerken en detacheren zonder BTW'

Geplaatst: 01 september 2018
Kenmerk: 2018.04141

Cursus 'Samenwerken en detacheren zonder BTW'

Op 19 september 2018 organiseert Taxnavigator in samenwerking met Fiscaal Vanmorgen de cursus ‘Samenwerken en detacheren zonder btw’.

In de cursus gaan we uitgebreid in op de btw-aspecten van samenwerken en het detacheren van personeel. We zetten de btw-aspecten van de verschillende vormen van samenwerking nauwgezet met u op een rij en bespreken deze aan de hand van praktijkvoorbeelden. Wij geven concreet aan hoe heffing van btw kan worden vermeden. 

 1. BTW-koepelvrijstelling
 2. Verdelen van kosten via het leerstuk kosten voor gemene rekening
 3. Funding 
 4. Dienstverlening

Daarnaast behandelen we de btw-aspecten van detachering met u. Het detacheren van personeel is belast met BTW maar er zijn talloze uitzonderingen. Heeft u alle uitzonderingen in beeld? Weet u hoe u kosten van btw kunt vermijden? Wij hebben voor u een compleet overzicht gemaakt. Voor de start van de cursus ontvangt u van ons uitgebreide sheets die u kunt gebruiken voor de voorbereiding maar ook als naslagwerk.

Voor meer informatie: klik hier!

Programma

12.00 uur Ontvangst met koffie, thee en broodjes

12.30 uur Programma

 • Hoe werkt het door belasting van kosten en hoe kunnen ter zake btw-voordelen worden gerealiseerd? 
 • Hoe werkt de btw-koepelvrijstelling en wat zijn de recente ontwikkelingen met betrekking tot de btw-koepelvrijstelling? 
 • Wat wordt verstaan onder de kostenverdelingsovereenkomst, wat zijn de voorwaarden en wanneer kan het leerstuk worden toegepast? 
 • Welke btw-aspecten spelen bij de samenwerking via een centrumgemeente? 
 • Wat houdt funding in en wanneer kan het leerstuk worden toegepast? 
 • Welke btw-aspecten spelen bij een zogenoemde ambtelijke fusie? 
 • Overzicht van de mogelijkheden om btw-vrij personeel te detacheren met praktische tips.

17.00 uur Einde programma

Informatie 

Voor meer informatie: klik hier!


Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl

© Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.