Nieuws

LB: Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: Periode 14 - 20 maart 2024

Geplaatst: 21 maart 2024
Kenmerk: 2024.53006

LB: Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: Periode 14 - 20 maart 2024

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: Periode 14 - 20 maart 2024

Beste salarisprofessional,

Voor het verwerken van een loonstamrechtuitkering gelden bepaalde regels. In de handreiking Stamrechtuitkering in de aangifte loonheffingen leest u, hoe u deze op een juiste manier verwerkt in de aangifte loonheffingen.

De ‘Kennisgroep loonheffing algemeen’ heeft een standpunt ingenomen over het aanpassen van de vaste reiskosten- en thuiswerkvergoeding, als sprake is van verschillende verlofsoorten binnen het kalenderjaar.

Een salarisprofessional vraagt: “Een werknemer is al langere tijd ziek en heeft een bestelbus van de zaak, waarmee hij ook privé rijdt en waar we dus voor bijtellen. De enige zakelijke ritten zijn naar de arbodienst en naar ons kantoor voor de re-integratiegesprekken. Hoe werkt dat tijdens zijn ziekte?” Weet u een antwoord op deze vraag?

Een vakgenoot vraagt: “Als sprake is van een fusie en de werknemer het 1e gedeelte van het verlof doorbetaald krijgt vanuit de oude werkgever, en het resterende gedeelte vanuit de nieuwe werkgever: hoe kan je het best betaald ouderschapsverlof aanvragen?” Helpt u uw vakgenoot met een antwoord op deze vraag?

Doet u mee aan de peiling? ‘Alex heeft een fulltime dienstverband en is 5 dagen per week werkzaam. Hij is al jaren in dienst bij dezelfde werkgever en zijn loon wordt per maand uitbetaald. De werkgever past hierop de witte maandtabel toe. Vanaf september tot en met december neemt Alex onbetaald ouderschapsverlof op. Dit doet hij voor 1 dag per week. Het loon wordt nog steeds per maand uitbetaald. Welke tijdvaktabel is vanaf september van toepassing?’ Vink het juiste antwoord aan.

Documenten en publicaties 

  • Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: Periode 14 - 20 maart 2024. Klik hier / Klik hier