Nieuws

LB: Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: Periode 25 - 31 januari 2024

Geplaatst: 02 februari 2024
Kenmerk: 2024.52279

LB: Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: Periode 25 - 31 januari 2024

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de Nieuwsbrief Belastingdienst Forum Salaris: Periode 25 - 31 januari 2024.

Beste salarisprofessional,

De Belastingdienst houdt op woensdag 6 maart 2024 een expertsessie over de nieuwe regels voor pensioenen en lijfrente. Deze sessie vindt plaats in de vorm van een webinar. Op 1 juli 2023 is de Wet toekomst pensioenen in werking getreden. Hierdoor zijn meer mogelijkheden ontstaan voor opbouw van lijfrenten. Deze mogelijkheden en de nieuwe regels komen aan bod tijdens de expertsessie.

Heeft de werkgever de vrije ruimte van de werkkostenregeling in 2023 overschreden? Dan moet u uiterlijk in de aangifte over het 2e tijdvak van 2024 de verschuldigde eindheffing aangeven.

De Belastingdienst heeft de Gegevensspecificaties aangifte loonheffingen 2024 gepubliceerd. In dit document leest u meer over de betekenis van de gegevens die u via de aangifte loonheffingen doorgeeft aan de Belastingdienst. Daarnaast vindt u in deze specificaties alle eisen waaraan het aangiftebericht moet voldoen en waarop de Belastingdienst en UWV het aangiftebericht controleren.

Een salarisprofessional vraagt op het forum: “We zijn bezig met de gegevensaanlevering ten behoeve van de UBD. Moeten de kilometervergoedingen wel of niet aangeleverd worden?” Een vakgenoot geeft antwoord.

Een vakgenoot stelt een vraag over de werkkostenregeling: “Wij hebben concertkaartjes gekocht in 2023. Gezien wij met personeel in 2024 gaan, hebben we bepaald om de kosten in 2024 te zetten en onder de vrije ruimte van 2024 te plaatsen. Hadden wij dit kunnen opnemen in de vrije ruimte van 2023?” Een vakgenoot heeft antwoord gegeven op deze vraag.

Doet u mee aan de peiling? ‘Van 1 januari tot en met 31 juli krijgt Liam een auto ter beschikking. Hiermee rijdt hij niet privé. Van 1 augustus tot en met 31 december vervangt de werkgever de auto door een Tesla. Hiermee rijdt Liam 450 km privé. Voor welke auto geldt de bijtelling?’ Vink het juiste antwoord aan.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.