Nieuws

Vpb: Uitstel aangiften Vennootschapsbelasting 2022

Geplaatst: 09 mei 2023
Kenmerk: 2023.49661

Vpb: Uitstel aangiften Vennootschapsbelasting 2022

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het aanvragen van uitstel van de aangifte Vennootschapsbelasting over het jaar 2022.

Het uitgangspunt is dat de aangifte vennootschapsbelasting binnen vijf maanden na afloop van het boekjaar moet zijn ingediend. De meeste gemeenten moeten daarom uiterlijk voor 31 mei 2023 de aangifte vennootschapsbelasting (VPB) over 2022 indienen. Onder voorwaarden kan uitstel worden aangevraagd. Een verzoek om uitstel moet vóór 1 juni 2023 zijn ingediend. De Belastingdienst geeft standaard vijf maanden uitstel.

Gemeenten kunnen om uitstel verzoeken via een digitaal formulier wat is opgenomen in Mijn Belastingdienst Zakelijk. Ook kan om uitstel worden verzocht via een formulier. Klik hier. Vraagt uw gemeente om meer dan vijf maanden uitstel van het indienen van de aangifte vennootschapsbelasting dan is de gemeente verplicht om het formulier te gebruiken.

Belastingrente is een belangrijk aandachtspunt. De belastingrente bedraagt 8% over de verschuldigde vennootschapsbelasting. Vraag tijdig een voorlopige aanslag vennootschapsbelasting aan. Heeft uw gemeente een voorlopige aanslag vennootschapsbelasting ontvangen dan moet worden bekeken of het bedrag van de voorlopig verschuldigde vennootschapsbelasting aansluit de verwachte verschuldigde vennootschapsbelasting.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.