Nieuws

SPUK: Sport: Verlenging regeling; Enquête en evaluatie SPUK Sport voor gemeenten

Geplaatst: 02 augustus 2023
Kenmerk: 2023.50191

SPUK: Sport: Verlenging regeling; Enquête en evaluatie SPUK Sport voor gemeenten

In dit nieuwsbericht informeren wij u over een enquête die met betrekking tot de SPUK Sport voor gemeenten wordt gehouden.

Het Ministerie van VWS wil de SPUK Sport voor gemeenten evalueren. Het ministerie heeft Significant Public B.V. gecontracteerd om een evaluatieonderzoek uit te voeren naar de huidige regeling. Het evaluatieonderzoek betreft onder andere een inventarisatie van de knelpunten en mogelijke verbeterpunten. Dit onderzoek is afgestemd in een klankbordgroep waarin de partijen deelnemen, onder wie de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG). In de enquête wordt onder meer gevraagd hoe tevreden de gemeente is over de SPUK Sport voor gemeenten en welke effecten de SPUK heeft gehad in de gemeente. Daarnaast worden vier verdiepende (digitale) groepsbijeenkomsten gehouden onder gemeenten. Tijdens de groepsbijeenkomst wordt gevraagd naar ervaringen met de SPUK Sport voor gemeenten en wat mogelijke verbeterpunten zijn. 

Een vereenvoudiging zou kunnen zijn om het voorschot te verstrekken op basis van het inwoneraantal van de gemeente. Een andere vereenvoudiging zou kunnen zijn om bewegingsonderwijs niet langer uit te sluiten van de financiële tegemoetkoming. 

Gemeentelijke praktijk 

Wij nemen aan dat de SPUK Sport voor gemeenten wordt verlengd. Veel gemeenten hebben in hun begroting 2024 rekening gehouden met verlenging van de regeling. Mocht de SPUK Sport voor gemeenten niet worden verlengd dan had een mededeling mogen worden verwacht. Voorts is het weinig zinvol om een regeling te evalueren die wordt afgeschaft.  

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.