Nieuws

LB: Grensarbeiders: Eerste Kamer

Geplaatst: 28 september 2023
Kenmerk: 2023.51005

LB: Grensarbeiders: Eerste Kamer

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de motie die de Eerste Kamer heeft aangenomen inzake het wegnemen van fiscale knelpunten voor grensarbeiders.

In deze motie wordt de regering verzocht zo snel mogelijk het hernieuwde gesprek met Duitsland en België aan te gaan om het fiscale knelpunt bij hybride werken van grensarbeiders op te lossen en daarbij te bezien in hoeverre de verschillende oplossingen ook voor Nederlandse grenswerkers toe te passen zijn. De bedoeling hiervan is dat een deel van de discoördinatie met sociale zekerheid wordt opgelost. 

Documenten en publicaties 

  • Motie-Van der Goot (OPNL) en Bakker-Klein (CDA) c.s. over het fiscale knelpunt bij hybride werken van grensarbeiders. Klik hier / klik hier 

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.