Nieuws

LB: Fiets van de zaak: Beperken administratieve lasten

Geplaatst: 06 februari 2023
Kenmerk: 2023.48700

LB: Fiets van de zaak: Beperken administratieve lasten

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de brief van de Staatssecretaris van Financiën van 6 februari 2023 inzake beperking administratieve lasten fiets van de zaak. 

Om de bewijslast bij een vaste reiskostenvergoeding voor een privévervoermiddel te vereenvoudigen wordt de mogelijkheid geboden om werkgever en werknemer individueel afspraken te laten maken over hoeveel dagen per week met de eigen auto wordt gereisd en hoeveel dagen per week met de fiets van de zaak wordt gereisd. Deze afspraken kunnen vervolgens de basis vormen voor de vaststelling van een (vaste) onbelaste reiskostenvergoeding mits de afspraken zijn afgestemd op de persoonlijke omstandigheden van de werknemer en voldoende realiteitswaarde hebben. Een incidentele afwijking van deze afspraak hoeft ook niet te leiden tot een aanpassing van de vergoeding

Documenten en publicaties

  • Brief. Toezegging administratieve lasten fiets van de zaak, 6 januari2023, nr 2023-0000016303. Klik hier
  • Beslisnota. Toezegging administratieve lasten fiets van de zaak, 6 januari2023, nr 2023-0000016303. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.