Nieuws

LB: Belastingdienst: Nieuwsbrief Forum Salaris Periode 23 - 29 maart 2023

Geplaatst: 30 maart 2023
Kenmerk: 2023.49473

LB: Belastingdienst: Nieuwsbrief Forum Salaris Periode 23 - 29 maart 2023

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de nieuwsbrief Salaris van de Belastingdienst inzake periode 23 februari - 29 maart 2023.

Beste salarisprofessional,

De Belastingdienst heeft een nieuwe uitgave van het Handboek Loonheffingen 2023 gepubliceerd. In deze uitgave vindt u een aantal verbeteringen. In het hoofdstuk ‘Versiebeheer’ leest u welke dit zijn. Verder is deze versie volledig toegankelijk gemaakt voor mensen met een visuele beperking.

Een salarisprofessional vraagt: “Wordt bij de nieuwe regels hoge WW-premie bij tijdelijke urenuitbreiding onderscheid gemaakt of deze uitbreiding als een addendum op de bestaande overeenkomst wordt vastgelegd, of als een aparte overeenkomst?” De redactie geeft antwoord op deze vraag.

Een vakgenoot vraagt: “Een werkgever heeft een werknemer met een 30%-regeling in dienst. De werknemer neemt betaald ouderschapverlof op. UWV maakt de uitkering over naar de werkgever. Op de loonstrook staat het salaris en de betaalde 70%-ouderschapverlofuitkering. Moet over de uitkering betaald ouderschapverlof ook de 30%-vergoeding berekend worden?” Weet u een antwoord op deze vraag?

De redactie geeft antwoord op meerdere vragen van een vakgenoot, over hoe UWV het maximumdagloon vaststelt bij een aanvraag en opname ‘aanvullend en/of betaald ouderschapsverlof’. Het gaat vooral over de situatie, waarin de aanvraag betrekking heeft op een periode die start in 2022 en eindigt in 2023.

De peiling ging over een werknemer met een auto van de zaak die een vergoeding krijgt voor parkeerkosten. We vroegen u welke stelling juist was. Van de 705 deelnemers gaf 73% het juiste antwoord: de vergoeding valt onder de intermediaire kosten.

Doet u mee aan de nieuwe peiling? Een werknemer werkt normaal 40 uur per week. Hij neemt verlof op en gaat deze week 10 uur werken. De werkgever betaalt 60% van het loon over 40 uur per week. Wat zijn de verloonde uren? Vink het juiste antwoord aan.

Documenten en publicaties

Belastingdienst: Nieuwsbrief Forum Salaris, periode 23- 29 maart 2023. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.