Nieuws

LB: Belastingdienst: Nieuwsbrief Forum Salaris Periode 16 - 22 maart 2023

Geplaatst: 23 maart 2023
Kenmerk: 2023.49503

LB: Belastingdienst: Nieuwsbrief Forum Salaris Periode 16 - 22 maart 2023

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de nieuwsbrief Forum Salaris van de Belastingdienst inzake periode 16 - 22 maart 2023.

Beste salarisprofessional,

Een student die aan de voorwaarden voldoet, kan de studenten- en scholierenregeling laten toepassen. Bij deze regeling gebruikt u de kwartaaltabel. In deze tabel is meer loonheffingskorting verwerkt dan in de andere tijdvaktabellen, waardoor de student meer nettoloon kan overhouden.

De Belastingdienst is benieuwd naar uw mening over de Intermediairdagen. De deelnemers waardeerden de Intermediairdagen in 2022 met een 7,5. Omdat het altijd beter kan, vraagt de Belastingdienst u mee te doen aan een aanvullende enquête.

Een salarisprofessional vraagt: “Wij zijn eigenrisicodrager voor de ZW en WGA en betalen een ziektewetuitkering aan een medewerker, waarbij het tijdelijk contract geëindigd is. Wij houden hierbij de groene tabel aan. Moeten we in deze situatie werknemerspremies afdragen?” Helpt u uw vakgenoot met een antwoord op deze vraag?

Een medewerker is vanaf december 2022 bij zijn werkgever in dienst en wordt tegen het anoniementarief verloond. De Belastingdienst heeft een beschikking voor de 30%-regeling afgegeven vanaf datum indiensttreding. Een vakgenoot vraagt: “Officieel mag ik het BSN-nummer niet met terugwerkende kracht aanpassen; kan ik dan de 30%-regeling over die maand niet toepassen?” Weet u een antwoord op deze vraag?

De redactie geeft antwoord op de volgende vraag: “Als de Belastingdienst toestaat dat wij de medewerker uit Oekraïne als Nederlander kunnen verlonen ten aanzien van de loonheffingen, dan is het toch niet wenselijk dat de medewerker bij zijn aangifte IB moet bijbetalen als blijkt dat het fiscale woonland Oekraïne is?”

Doet u mee aan de peiling? Een werknemer rijdt in een auto van de zaak naar een klant. De werkgever vergoedt de parkeerkosten die de werknemer hierbij maakt. Welke van de 4 gegeven stellingen is juist? Vink het juiste antwoord aan.

Documenten en publicaties

Belastingdienst: Nieuwsbrief Forum Salaris, periode 16 - 22 maart 2023. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P.(Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.