Nieuws

LB: Belastingdienst: Nieuwsbrief Forum Salaris Periode 13 - 19 april 2023

Geplaatst: 20 april 2023
Kenmerk: 2023.49543

LB: Belastingdienst: Nieuwsbrief Forum Salaris Periode 13 - 19 april 2023

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de nieuwsbrief Forum Salaris van de Belastingdienst inzake periode 13 - 19 april 2023.

De redactie heeft de handreiking Bijtelling fiets van de zaak uitgebreid. Er is informatie toegevoegd over de samenloop van een ter beschikking gestelde fiets en een vergoeding voor ander vervoer. Het tekstdeel over het vaststellen van de restwaarde van de fiets bij overname door de werknemer is verduidelijkt met een voorbeeld.

Hebt u een onjuiste voorlopige berekening Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) 2022 ontvangen doordat de gegevens in de aangiften niet juist zijn? Dan kunt u tot en met 1 mei 2023 correctieberichten insturen. Deze correcties neemt UWV nog mee in de berekening Wtl over 2022.

Een salarisprofessional vraagt: “Hoe verloon je een werkgeversbetaling aanvullend geboorteverlof van een directeur-grootaandeelhouder?” Weet u een antwoord op deze vraag?

Een werknemer heeft tot en met maart 2023 in een auto van de zaak gereden, waarvoor geen bijtelling is berekend. Hij krijgt per april een andere auto en wil deze wel privé gaan rijden. Een vakgenoot stelt dat niet van auto gewisseld kan worden binnen een kalenderjaar, omdat de werknemer dan meer dan 500 km privé rijdt in 2023. Hierdoor is dan bijtelling over het hele jaar verschuldigd. Wat is uw mening hierover?

De peiling ging over een werknemer die gedeeltelijk onbetaald verlof opneemt. We vroegen u wat de verloonde uren zijn. 34% van de 573 deelnemers koos voor het juiste antwoord (24 uur).

Doet u mee aan de nieuwe peiling? Een werkgever vergoedt € 500 voor een bureaustoel. De werknemer koopt een luxere bureaustoel van € 800. € 300 wordt uitgeruild met het brutoloon. De werkgever wijst € 800 aan als eindheffingsloon. Welke van de 4 gegeven stellingen is juist? Vink het juiste antwoord aan.

U ontvangt de volgende nieuwsbrief op vrijdag 28 april in verband met Koningsdag.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.