Nieuws

BTW: BTW-vrijstelling en detacheren van personeel

Geplaatst: 08 juni 2023
Kenmerk: 2023.49901

BTW: BTW-vrijstelling en detacheren van personeel

In dit nieuwsbericht informeren wij u over Voortgangsbrief over de arbeidsmarkt van 2 juni 2023. 

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bericht in een Voortgangsbrief over de arbeidsmarkt dat de verschuldigdheid van btw bij het detacheren van zorgpersoneel inhoudelijk niet gaat wijzigen. De mogelijkheden die de Europese btw-regelgeving biedt om zorgpersoneel btw-vrij te detacheren zijn erg beperkt en de mogelijkheden voor lidstaten om een een btw-vrijstelling toe te passen zijn in de Nederlandse wet- en regelgeving al volledig gebruikt. Of er een btw-vrijstelling kan worden toegepast is afhankelijk van de individuele feiten en omstandigheden.

Documenten en publicaties

  • Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Voortgangsbrief PNIL-werkprogramma, 2 juni 2023, nr. 2023-0000309457. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.