Nieuws

BTW: BCF: Ruimte voor vrijwilligers: Beheergebouw

Geplaatst: 30 juni 2023
Kenmerk: 2023.49942

BTW: BCF: Ruimte voor vrijwilligers: Beheergebouw

In dit themabericht informeren wij u over de fiscale aspecten van de bouw van een ruimte voor vrijwilligers door de gemeente.

In de gemeente ondersteunen vrijwilligers de gemeente bij het beheer van het openbare park bij het oude kasteel of een bijzondere tuin in het park. De vrijwilligers verzorgen het onderhoud van het park. De gemeente wil de vrijwilligers graag ondersteunen bij hun werkzaamheden voor de gemeente. De gemeente bouwt een klein gebouw met een kleine kantine, toiletten en een ruimte voor de opslag van materialen. De toiletten zijn openbaar en kunnen door eenieder gratis worden gebruikt. Kan de gemeente de btw op de bouwkosten van het gebouw compenseren bij het BTW-compensatiefonds?

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.