Nieuws

BTW: BCF: Hitteplan gemeente

Geplaatst: 01 juli 2023
Kenmerk: 2023.49937

BTW: BCF: Hitteplan gemeente

In dit themabericht informeren wij u over het recht op compensatie van btw inzake de activiteiten van de gemeente in het kader van het gemeentelijke hitteplan.

Veel gemeenten hebben een hitteplan opgesteld. Een van de acties in het kader van het hitteplan is bezoeken van inwoners van 85 jaar en ouder voor het geven van voorlichting en het uitdelen van voorlichtingspakketten. In het voorlichtingspakket wordt aangegeven hoe iemand zich kan voorbereiden op (extreme) hitte om gezondheidsklachten te voorkomen.

Volgens Taxnavigator kan de gemeente de btw op de kosten van het opstellen en uitvoeren van het hitteplan compenseren bij het BTW-compensatiefonds. Wordt de gemeente ondersteund door vrijwilligers en ontvangen de vrijwilligers bedankt met een geschenk zoals een bos bloemen dan kan ter zake van dit geschenk volgens de Belastingdienst een uitsluiting van het recht op compensatie van btw bij het BTW-compensatiefonds gelden omdat sprake is van een verstrekking aan een individuele derde. Wordt een cadeaubon verstrekt dan is geen uitsluiting van toepassing.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.