Nieuws

BCF: Regeling specifieke uitkering domein-overstijgend samenwerken

Geplaatst: 30 mei 2023
Kenmerk: 2023.49795

BCF: Regeling specifieke uitkering domein-overstijgend samenwerken

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het recht op compensatie van btw ter zake van de kosten die door de gemeente zijn gemaakt in het kader van de Regeling specifieke uitkering domein-overstijgend samenwerken.

Domeinoverstijgend samenwerken tussen gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren leidt naar verwachting tot betere zorg thuis, waardoor zorg in verpleeghuizen en andere zorginstellingen kan worden uitgesteld of voorkomen. Dit vermindert de vraag naar zorg die valt onder de Wet langdurige zorg (Wlz). De Specifieke uitkering domeinoverstijgend samenwerken (SPUK DOS) ondersteunt het beleid van langer thuis wonen en het beperken van Wlz-instroom.

Kan de gemeente de btw op de kosten die in het kader van deze regeling worden gemaakt compenseren bij het BTW-compensatiefonds? Voor een uitwerking van dit vraag stuk. Klik hier 

Documenten en publicaties

  • Regeling van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 17 augustus 2021, kenmerk 3229807-1007502-LZ, houdende regels met betrekking tot het verstrekken van een specifieke uitkering in het kader van het experiment domein-overstijgend samenwerken (Regeling specifieke uitkering domein-overstijgend samenwerken). Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.