Nieuws

LB: Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Loonkostenvoordelen

Geplaatst: 17 mei 2022
Kenmerk: 2022.44239

LB: Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Loonkostenvoordelen

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de uitspraak van Rechtbank Zeeland-West-Brabant van 13 mei 2022, nr. AWB 21/3186 inzake de Wet tegemoetkomingen loondomein.

De rechtbank is van oordeel dat de in de loonaangiften gedane verzoeken moeten worden aangemerkt als verzoeken om tegemoetkoming LKV als bedoeld in artikel 2.1 van de Wtl. De na de loonaangiften ingediende correctieberichten, waarin deze verzoeken onjuist zijn gewijzigd, maakt niet dat de op juiste wijze gedane verzoeken worden ingetrokken/ongedaan gemaakt. Het verzoek voor de 518 werknemers is ten onrechte afgewezen. Volgt terugwijzing naar de inspecteur omdat nadere gegevens van het UWV nodig zijn om het loonkostenvoordeel vast te stellen. Het verzoek voor de 518 werknemers is ten onrechte afgewezen.

Documenten en publicaties

  • Uitspraak van Rechtbank Zeeland-West-Brabant d.d. 13 mei 2022, nr. AWB 21/3186. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.