Nieuws

LB: Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 2022 (1e halfjaar)

Geplaatst: 01 augustus 2022
Kenmerk: 2022.45518

LB: Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 2022 (1e halfjaar)

In dit nieuwsbericht informeren wij over de Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 2022 (1e halfjaar)

De Belastingdienst heeft de ‘Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 2022 (1e halfjaar)’ gepubliceerd. De toelichting bevat uitleg

Voor de aangiften loonheffingen over het 1e halfjaar van 2022 hebben de Belastingdienst en UWV een aantal kwaliteitscontroles vastgesteld. Als bij deze geautomatiseerde controles blijkt dat de aangeleverde gegevens niet aan de eisen voldoen, kunnen wij uw aangifte weigeren. Zitten er in een aangifte alleen fouten die niet leiden tot een weigering van de aangifte, dan sturen wij een foutenrapport ‘Foutmeldingen werknemersgegevens’ naar het adres dat u hebt opgegeven als correspondentieadres. Dit rapport bevat informatie over het type fout met een korte omschrijving en een instructie om de fout te herstellen en in het vervolg te voorkomen. Hoe zo’n foutenrapport eruit ziet, leest u in hoofdstuk 3. In hoofdstuk 4 vindt u een toelichting op de foutmeldingen die in een foutenrapport kunnen staan.

Documenten en publicaties

  • Toelichting foutmeldingen werknemersgegevens bij de aangifte loonheffingen 2022 (1e halfjaar). Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.