Nieuws

LB: Kennisdocument IKV (versie maart 2022)

Geplaatst: 07 maart 2022
Kenmerk: 2022.43112

LB: Kennisdocument IKV (versie maart 2022)

In dit nieuwsbericht informeren wij u over aanlevering van gegevens van de werknemer per inkomstenverhouding (IKV).

In de loonaangifte levert de werkgever de gegevens van de werknemer per inkomstenverhouding (IKV) aan. Vanaf 1 januari 2024 is in het 'Besluit inkomstenverhouding' geregeld wat een IKV is en wanneer deze start en eindigt.

Veel regels zijn ook opgenomen in het Handboek Loonheffingen en de Gegevensspecificaties aangifte loonaangifte loonheffingen 2022.

  • Zie onderdeel 3.4 'Inkomstenverhouding' op bladzijde 36 van het handboek 'Loonheffingen'. Klik hier
  • Zie document 'Gegevensspecificaties aangifte loonheffingen 2022'. Klik hier

Per rechtsbetrekking moet een IKV c.q. inkomstenverhouding worden opgesteld. De regels over de IKV zijn opgenomen in een besluit. De uitzondering dat opvolgende rechtsbetrekkingen in één IKV mogen worden aangeleverd is vervallen. De IKV van een uitkeringsrecht mag niet langer worden samengevoegd met de IKV van de dienstbetrekking en moet verplicht als afzonderlijke IKV worden aangeleverd.

Documenten en publicaties

  • Voor raadplegen Kennisdocument IKV. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.