Nieuws

LB: Advies: thuiswerkvergoeding ambtenaar euro per dag hoger

Geplaatst: 18 juli 2022
Kenmerk: 2022.45220

LB: Advies: thuiswerkvergoeding ambtenaar euro per dag hoger

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het advies van de LOGA-werkgroep om de thuiswerkvergoeding te verhogen naar € 3 per thuiswerkdag.

De LOGA-werkgroep (Landelijk Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden) adviseert om in de nieuw af sluiten cao gemeenten de thuiswerkvergoeding te verhogen van 2 naar 3 euro vanwege de stijging van de werkelijke kosten door inflatie. De stijging is grotendeels toe te schrijven aan de gestegen kosten voor elektriciteit en verwarming. Bedroeg het kWh-tarief in 2021 ongeveer 20 eurocent, een jaar later lag dat al op 30 cent en hoger. Gezien de huidige inflatieontwikkeling gaat het dan slechts nog om een momentopname. Het Nibud gaf in maart van dit jaar al aan dat door de inflatie de thuiswerkkosten op dat moment ongeveer 3 euro per dag waren. Alleen al de verbruikskosten aan elektriciteit en verwarming liggen rond de 2 euro per dag.

Documenten en publicaties

  • Voor raadplegen bericht uit Binnenlands Bestuur. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.