Nieuws

COVID-19: Compensatie voor afgelaste evenementen door coronamaatregelen

Geplaatst: 07 oktober 2022
Kenmerk: 2022.46777

COVID-19: Compensatie voor afgelaste evenementen door coronamaatregelen

In dit nieuwsbericht informeren wij u over een nieuwe compensatieregeling voor evenementen die door coronamaatregelen zijn afgelast.

Organisatoren van evenementen kunnen onder voorwaarden in aanmerking komen voor een financiële ondersteuning als een evenement door coronamaatregelen moest worden afgelast. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (hierna ook: RVO) heeft de Subsidieregeling Evenementengarantie 2022 (hierna ook: SEG22) gepubliceerd. Organisatoren kunnen een aanvraag indienen tot 28 december 2022 17:00 uur. Een organisator heeft volgens de regeling recht op de subsidie SEG22 als de startdatum van het afgelaste evenement viel in de periode 1 januari tot en met 8 maart 2022.

Het evenement moet zijn bestemd voor publiek en het evenement mag maximaal 14 dagen duren. De kosten van het afgelaste evenement moeten ten minste € 2.500 bedragen. Een volledig overzicht van de voorwaarden treft u aan op de website van de RVO.

De financiële bijdrage bestaat uit maximaal 90% van de gemaakte kosten. Onder voorwaarden kan voor het resterende bedrag een lening worden gesloten met een jaarlijkse rente van 2 procent. De vaste kosten zoals de huur van een bedrijfspand en loonkosten worden niet vergoed.

Documenten en publicaties

  • Subsidieregeling Evenementengarantie 2022 (SEG22). Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.