Nieuws

BTW: Zonnepanelen: Internetconsultatie

Geplaatst: 03 juni 2022
Kenmerk: 2022.44639

BTW: Zonnepanelen: Internetconsultatie

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de internetconsultatie over het voorstel om het btw-nultarief toe te passen inzake de installatie van zonnepanelen op woningen.

De Staatssecretaris van Financiën bekijkt de mogelijkheden om het btw-nultarief toe te passen op de installatie van zonnepanelen op woningen. Hierbij spelen de volgende punten:

  • Toepassing van het btw-nultarief op de levering en installatie van zonnepanelen op of in de nabijheid van woningen leidt tot een lastenverlichting voor de particuliere eigenaren van de woningen.
  • Bij de Belastingdienst ontstaat een verlichting van de uitvoeringstaken. Particuliere eigenaren van zonnepanelen hoeven geen btw op de kosten meer terug te vragen bij de Belastingdienst.
  • Op de aanschaf en installatie van zonnepanelen drukt geen btw meer.
  • De particuliere eigenaren kunnen het overschot zonder administratieve lasten leveren aan het elektriciteitsnet als de maximale jaaromzet minder dan € 1.800 bedraagt.

De btw-richtlijn 2006 biedt lidstaten ook de mogelijkheid om het btw-nultarief toe te passen op zonnepanelen die worden geleverd en worden geïnstalleerd op openbare gebouwen en andere gebouwen die worden gebruikt voor activiteiten van algemeen belang.

Documenten en publicaties

  • Voor raadplegen internetconsultatie. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.