Nieuws

BTW: Tijdelijke huurprijsvermindering gemeentelijk vastgoed

Geplaatst: 26 augustus 2022
Kenmerk: 2022.46159

BTW: Tijdelijke huurprijsvermindering gemeentelijk vastgoed

In dit themabericht informeren wij u over de fiscale aspecten van het verstrekken van een tijdelijke huurprijsvermindering aan huurders van gemeentelijk vastgoed.

Veel gemeenten verlenen een tijdelijke huurprijsvermindering aan huurders van gemeentelijk vastgoed in verband met coronamaatregelen. Door de coronamaatregelen hebben huurders omzetverlies geleden omdat de huurder het gehuurde niet of slechts beperkt kunnen exploiteren. De huurprijsvermindering kan door de gemeente op twee manieren worden verstrekt. De gemeente kan een korting op de huur verstrekken via een creditfactuur c.q. een korting achteraf. De gemeente kan ook een subsidie verstrekken zodat geen creditnota behoeft te worden uitgereikt. De huurprijsvermindering moet over de bedragen ex btw worden gefactureerd.

Voor uitwerking. Klik hier

Documenten en publicaties

  • Arrest Hoge Raad d.d. 24 december 2021, nr. 21/01584. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.