Nieuws

BTW: Bouwkavel

Geplaatst: 13 juni 2022
Kenmerk: 2022.45034

BTW: Bouwkavel

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de uitspraak van Rechtbank Zeeland-West-Brabant van 25 mei 2022, nr. BRE 19/1740, inzake de verkoop en levering van btw-bouwkavels.

Een ondernemer heeft met de gemeente afspraken gemaakt inzake de sanering van zijn bedrijf. De ondernemer sloopt de tuinbouwkassen en andere bedrijfsgebouwen. De grond mag hij vervolgens als bouwkavel verkopen en leveren. De Belastingdienst neemt het standpunt in dat de ondernemer ter zake van de levering van de bouwkavels btw is verschuldigd. De ondernemer neemt het standpunt in dat sprake is van privévermogen.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt in zijn uitspraak van 25 mei 2022, nr. BRE 19/1740 dat de ondernemer btw is verschuldigd omdat de verkoop en levering plaats vindt in het kader van zijn bedrijfsactiviteit.

Documenten en publicaties

  • Uitspraak van Rechtbank Zeeland-West-Brabant van 25 mei 2022, nr. BRE 19/1740. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.