Nieuws

Belastingplan 2023: Moties Werkkostenregeling

Geplaatst: 30 september 2022
Kenmerk: 2022.46994

Belastingplan 2023: Moties Werkkostenregeling

In dit nieuwsbericht informeren wij u over twee moties die in het kader van het Belastingplan 2023 zijn ingediend met betrekking tot de werkkostenregeling.

Tijdens de algemene beschouwingen zijn twee moties ingediend die betrekking hebben op het verruimen van de werkkostenregeling. Begin november 2022 wordt het Belastingplan 2023 plenaire behandeld in de Tweede Kamer. Vooruitlopend op de plenaire behandeling zijn al een twee moties ingediend met betrekking tot de werkkostenregeling.

In de eerste motie wordt verzocht de werkkostenregeling te verruimen, waardoor werkgevers meer ruimte krijgen om personeel te compenseren voor de hoge (energie)prijzen via een eenmalige belastingvrije bonusuitkering. Klik hier

In de tweede motie wordt verzocht de werkkostenregeling in 2023 eenmalig uit te breiden naar 3%. Deze motie is met 144 stemmen voor aangenomen. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl.© Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.