Nieuws

BCF: Warmtescan

Geplaatst: 15 februari 2022
Kenmerk: 2022.42756

BCF: Warmtescan

In dit themabericht behandelen wij de vraag of de gemeente de btw op de kosten van het maken warmtescans van woningen in de gemeente kan compenseren bij het BTW-compensatiefonds.

De gemeente heeft een bedrijf opdracht gegeven om een warmtescan te maken van alle woningen in de gemeente. De eigenaren worden vervolgens geïnformeerd over de resultaten van het onderzoek. De eigenaren van de woningen kunnen de gemeente verzoeken om een advies hoe de woning kan worden geïsoleerd om het verbruik van warmte c.q. energie te beperken.

Volgens Taxnavigator kan de gemeente de btw op de kosten van het maken van de warmtescans compenseren bij het BTW-compensatiefonds. De gemeente maakt kosten om alle eigenaren van de woningen te informeren over verbruik van energie en de mogelijkheden om de kosten van energie te beperken. Wordt vervolgens ter zake van een woning een individueel adviestraject gestart dan zal de Belastingdienst het standpunt innemen dat de gemeente de btw op de kosten van dat individuele adviestraject niet kan compenseren bij het BTW-compensatiefonds omdat een adviesdienst wordt ingekocht en deze adviesdienst wordt verstrekt aan een individuele derde.

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.