Nieuws

LB: Wetsvoorstel Bedrag ineens, Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)

Geplaatst: 21 januari 2021
Kenmerk: 2021.34164

LB: Wetsvoorstel Bedrag ineens, Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)

In dit nieuwsbericht informeren wij u over het Wetsvoorstel Bedrag ineens, Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)

Wetsvoorstel Bedrag ineens, Regeling Vervroegd Uittreden (RVU)

  • De Eerste Kamer heeft het wetsvoorstel Bedrag ineens, Regeling Vervroegd Uittreden (RVU) en verlofsparen aangenomen, na een toezegging door minister Koolmees om invoering van het onderdeel ‘Bedrag ineens’ een jaar uit te stellen.
  • Om werknemers meer mogelijkheden te bieden om eerder te stoppen met werken wordt het aantal weken belastingvrij verlofsparen verdubbeld. Een gemeente kan extra verlof toezeggen door bijvoorbeeld overwerk te belonen met extra verlofopbouw. Spaart een werknemer meer dan vijftig verlofweken dan moest de werkgever loonheffing afdragen. Het verhogen van deze grens naar honderd weken geeft werknemers meer mogelijkheden om eerder te stoppen met werken.
  • De vrijstelling van de RVU-heffing en verruiming van het verlofsparen treden met terugwerkende kracht in werking per 1 januari 2021.Voor een maximale periode van drie jaar voor de AOW-gerechtigde leeftijd wordt er per jaar een brutobedrag van € 21.200 vrijgesteld. De hoogte van deze vrijstelling is gekoppeld aan de netto-AOW. Er moet over dit bedrag nog steeds inkomstenbelasting (BOX 1). Voor meer informatie. Klik hier
  • Voor meer informatie. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.