Nieuws

LB: Stavaza wetsvoorstel ‘Wet bedrag ineens’

Geplaatst: 22 mei 2021
Kenmerk: 2021.38433

LB: Stavaza wetsvoorstel ‘Wet bedrag ineens’

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de brief van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 18 mei 2021 inzake de stavaza wetsvoorstel ‘Wet bedrag ineens’.

In zijn brief van 18 mei 2021 heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een overzicht gegeven van de toezeggingen die hij aan de Tweede Kamer heeft gedaan tijdens de behandeling van het wetsvoorstel Wet bedrag ineens.

  • De inwerkingtredingsdatum van het keuzerecht bedrag ineens is 1 januari 2023.
  • In de brief beschrijft de minister ook hoe het wetsvoorstel uitwerkt voor personen die (tijdelijk) verhuizen naar Duitsland, België, Spanje, Frankrijk en Ierland. Nederland is gebonden aan de belastingverdragen die Nederland heeft gesloten. Afwijking voor de Wet bedrag ineens is niet mogelijk.
  • Er komt geen regeling voor zogenoemde spijtoptanten. Volgens de minister is sprake van een vrijwillige keuze. Bovendien gelden de uitgebreide informatie- en waarschuwingsverplichtingen.
  • De invloed van het bedrag ineens voor toeslagen wordt niet weggenomen.

Documenten en publicaties

  • Brief minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, 18 mei 2021, kenmerk 2021-0000082335. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.