Nieuws

LB: Cursussen Werkkostenregeling bij gemeenten (introductie + verdiepend ) | NIEUW

Geplaatst: 10 mei 2021
Kenmerk: 2021.36409

LB: Cursussen Werkkostenregeling bij gemeenten (introductie + verdiepend ) | NIEUW

In dit nieuwsbericht informeren wij u over de nieuwe cursussen Werkkostenregeling bij gemeenten. De cursussen betreffen een introductie en een verdiepende cursus. U kunt de cursussen afzonderlijk of tezamen volgen.

Online cursus Werkkostenregeling bij gemeenten (introductie)

Tijdens deze bijeenkomst behandelt Casper Mons specifiek bij de gemeente voorkomende zaken, naast de algemene (administratieve) verplichtingen die de werkkostenregeling met zich meebrengt. Heb je in de praktijk te maken met de werkkostenregeling, maar zou je graag het geheel willen overzien, dan geeft deze training je daar de handvaten voor.

Is de werkkostenregeling toe te passen op vergoedingen en verstrekkingen aan het college van Burgemeester en Wethouders, raadsleden of vrijwilligers? Hoe zit het met stagiaires en trainees? Zijn er mogelijkheden om kosten van (dienst) auto’s onder te brengen in de vrije ruimte? Hoe zit het verder met andere kosten betreffende mobiliteit? Openbaar vervoer, (elektrische) fietsen, parkeerkosten of een mobiliteitsbudget. Hoe zit het met gepensioneerde oud-collega’s waarvoor nog wel eens iets georganiseerd of gedaan wordt? Valt dat ook onder de werkkostenregeling? Wat zijn de bijzonderheden met horecabestedingen en trainingsbijeenkomsten waar ook gegeten wordt.

Naast bovenstaande praktische zaken besteedt Casper ook aandacht aan de administratieve aspecten van de werkkostenregeling. Is er voldoende zicht op kosten die moeten worden beoordeeld vanuit de werkkostenregeling en wat zijn praktische handgrepen? Zit de kennis en kunde bij de juiste medewerkers? Worden er geen facturen of declaraties gemist zoals waardebonnen, cadeaus en geschenken, bezoeken van speciale gelegenheden of evenementen, lief en leed, etc. Wat zijn de risico’s als we niet “in control” zijn? Hoe wijzen we vergoedingen en verstrekkingen administratief toe aan de vrije ruimte en geldt dit voor alles?

Tot slot bespreekt Casper de (blijvende) invloed die corona heeft op ons werken. Wat zijn de mogelijkheden onder de werkkostenregeling aangaande het thuiswerken? Hoe zit het met een eventuele thuiswerkvergoeding? Mogen we coronatesten onbelast vergoeden of vallen deze onder de vrije ruimte?

Gedurende deze bijeenkomst worden voorbeelden gebruikt om de theorie te verduidelijken en andersom worden voorbeelden uit de praktijk getoetst aan de wet- en regelgeving.

Voor meer informatie: Klik hier

Online cursus Update Werkkostenregeling bij gemeenten (verdieping)

Tijdens deze online bijeenkomst gaat Casper Mons in op de recente wijzigingen/ actualiteiten van de werkkostenregeling. Casper behandelt de specifiek bij de gemeente voorkomende zaken, naast de algemene ontwikkelingen. Heb je ruime ervaring met de werkkostenregeling en ken je de veelzijdigheid ervan, dan word je tijdens deze training bijgepraat over de laatste ontwikkelingen.

Hierbij komen in ieder geval de navolgende onderwerpen aan de orde:

  • Arbeidsverhoudingen
  • Vergoedingen en verstrekkingen
  • Corona
  • Thuiswerken
  • Administratieve aspecten
  • Mobiliteit
  • Jurisprudentie

Voor meer informatie: Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.