Nieuws

LB: Belangrijke wijzigingen Wet bedrag ineens

Geplaatst: 16 oktober 2021
Kenmerk: 2021.41036

LB: Belangrijke wijzigingen Wet bedrag ineens

In dit nieuwsbericht informeren wij u over belangrijke wijzigingen inzake Wet bedrag ineens

Staatssecretaris Wiersma heeft de Tweede Kamer bij brief d.d. 12 oktober 2021 bericht dat de mogelijkheid voor deelnemers om op of kort na de pensioendatum een bedrag ineens op te nemen van maximaal tien procent van het pensioenkapitaal toch minder ruim zal worden toegepast dan eerder is gecommuniceerd.

Het uitstel van de uitkering van het bedrag ineens naar het jaar na het bereiken van de AOW-leeftijd heeft tot gevolg dat ontvangers geen AOW-premie betalen over het bedrag ineens. De belastingdruk op het bedrag ineens vermindert aanzienlijk.

Het gewijzigde wetsvoorstel beperkt de groep van deelnemers die gebruik kunnen maken van de regeling. Het tijdstip van de uitbetaling en de berekeningssystematiek van de uitkering worden ook aangepast c.q. gewijzigd.

Documenten en publicaties

  • Brief ‘Voorstel voor aanpassing keuzerecht bedrag ineens’ d.d. 12 oktober 2021, 2021-0000158530. Klik hier

Dit bericht is opgesteld door de redactie van Taxnavigator/eindredactie mr. dr. J.J.P. (Joep) Swinkels. Voor meer informatie: info@taxnavigator.nl. © Copyright Taxnavigator BV/Nestor Business Media BV/Nestor Media Groep. Ter zake van onze fiscale dienstverlening en berichtgeving gelden algemene voorwaarden en hetgeen wordt vermeld in de colofon.